Tweede editie 'Dag van de Perswinkel

De tweede editie van de Dag van de Perswinkel staat eraan te komen. Op zaterdag 15 oktober worden alle perswinkels opnieuw gevierd tijdens deze feestdag. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, kon Perstablo niet anders dan ook dit jaar een feestdag te organiseren. En dit jaar komen wij naar jullie toe. 

De Dag van de Perswinkel is een initiatief van Perstablo dat vorig jaar voor de eerste keer in het leven werd geroepen. Door de coronacrisis was het uitzonderlijk zwaar voor de perswinkels. De regering ga hen de titel ‘noodzakelijk’ en dus mochten deze winkels wel openblijven. Een goede zaak want meer mensen vonden de weg naar deze lokale winkels voor hun kleine boodschappen. De perswinkel floreerde en werd opnieuw in de harten gesloten van de lokale bevolking.  

Maar dat zorgde voor de uitbaters ook voor heel wat extra werk in een beroepsklasse waar de werkdruk toch al erg hoog is. Lange dagen, veel administratie en dan nog een portie extra klanten. De perswinkeluitbater wist wat hem of haar te doen stond. Om dan nog maar te zwijgen over de vele coronaregels die nog eens gehandhaafd moesten worden: mondmaskerplicht, plexiglas, afstand bewaren, niet met te veel in de winkels,… En toch zette iedereen door. 

Dat moest gevierd worden en dus kwam er de Dag van de Perswinkel. Actrice Loes Van den Heuvel werd ambassadrice en minister-president Jan Jambon beloofde in zijn speech de perswinkels in de regering te verdedigen. De toon voor een tweede editie werd gezet. 

Op 15 oktober 2022 komt die tweede editie er. Loes staat te popelen om opnieuw de ambassadrice te zijn en, een groot verschil met vorig jaar, ze wil jullie heel graag persoonlijk eens ontmoeten. Daarom pakken we het dit jaar helemaal anders aan. Wat staat er te gebeuren? 

Dit jaar maken we er een heuse ronde van Vlaanderen van. Per provincie bezoeken we samen met Loes enkele winkels. Loes zal jullie en de klanten persoonlijk komen bedanken voor jullie harde werk en op deze manier wordt jouw winkel onder de aandacht gebracht. Breng je klanten op de hoogte van de komst van Loes en zij zal met veel plezier met hen op de foto gaan of handtekeningen uitdelen.  

Wat moet je hiervoor doen? Schrijf je in voor deze feestdag en bezorg ons een korte video waarin dat je jezelf voorstelt en waarom je het heel leuk zou vinden als Loes bij jullie langskomt. Uit de inzendingen zullen we per provincie enkele winnaars loten.  

Hoe moet die video eruitzien? 

  • Hoe origineler, hoe leuker, maar zeker geen verplichting 

  • Maak een video van ongeveer 30 seconden 

  • Kan met de smartphone 

  • Bezorg de video via mail naar info@perstablo.be of via Whatsapp op het nummer 0472.90.12.48 

 

in Info
ADVIES EN EVOLUTIE ELEKTRONISCHE SIGARET   HGR nr. 9549