Kansspelcommissie presenteert rapport over WK voetbal 2022 in Qatar

In het WK-rapport dat vandaag wordt voorgesteld, komt de Kansspelcommissie (KSC) tot 10 boeiende vaststellingen met cijfers en geeft ze een interessante inzage in het gokgedrag van de Belgen tijdens het WK 2022.

Voor de online weddenschappen voelen we opnieuw het effect van een groot voetbaltoernooi, terwijl de offline sector een zeer aanzienlijke daling kent.

Online bedroegen de inzetten 217 miljoen EUR en werden er bijna 14 miljoen wedtickets verkocht. Dit zijn records die online nooit eerder werden gehaald, maar ze compenseren niet de daling van de offline weddenschappen. De offline weddenschappen daalden, in vergelijking met het WK 2018, van 130 miljoen EUR naar 61 miljoen EUR en het aantal verkochte wedtickets daalde met bijna twee derde.

In totaal speelden 586.516 mensen online, waarvan meer dan 43.000 voor de eerste keer. Elke dag waren er bijna 220.000 spelers, voornamelijk mannen onder de 40, die een gemiddelde inzet van 15,63 EUR per weddenschap plaatsten, wat ook lager is dan in het verleden het geval was.

Magali CLAVIE (Voorzitter KSC): "Hoewel online weddenschappen ongetwijfeld steeds populairder worden, lijken de meeste gokkers hun uitgaven te beperken en de controle te behouden over het bedrag dat zij spenderen. Ook al is het onmogelijk om het toekomstige gedrag van (nieuwe) spelers te voorspellen, toch is het geruststellend om te zien dat een WK slechts een tijdelijke fascinatie creëert en dat de normale situatie terugkeert zodra het kampioenschap is afgelopen. Dit is zeer belangrijk voor de KSC omdat het essentieel is dat wedden puur recreatief blijft en niet ontaardt in een gokverslaving. De KSC zal haar voorlichtings- en bewustmakingscampagnes voortzetten, met name voor jongeren, en blijven pleiten voor een betere regulering van online kansspelen."

U kunt alle vaststellingen hier terugvinden in het volledige rapport.


in Info
Tom Vermeirsch neemt afscheid van AMP