Het Laatste Nieuws
Loes Van den Heuvel en Jan Jambon lanceren eerste 'Dag van de Perswinkel'

Het Laatste Nieuws - 18/10/2021

Loes Van den Heuvel en Jan Jambon lanceren eerste 'Dag van de Perswinkel'


Vlaanderen heeft er een feestdag bij: de Dag van de Perswinkel. Die werd het voorbije weekend officieel gelanceerd. En dat betekende feest in krantenwinkel Gyssens & Co aan het Kleinzand in Grembergen, in aanwezigheid van onder andere actrice Loes Van den Heuvel en minister-president Jan Jambon.

Het initiatief gaat uit van Perstablo, de vakvereniging voor Vlaamse krantenwinkels. <<We willen hiermee het belang van de krantenwinkel als sociaal en economisch centrum in een dorp benadrukken. Net als de bakker of de slager is een krantenwinkel het kloppend hart van een gemeente>>, zegt voorzitter Yannick Gyssens. <<Tegelijk willen we de uitbaters bedanken voor hun werk. Werkweken van zes op zeven of zelfs zeven op zeven zijn voor hen geen uitzondering, net als dagen van twaalf uur. De werkdruk ligt erg hoog. Dat verdient waardering.>>

Vlaanderen heeft er een feestdag bij: de Dag van de Perswinkel. Die werd het voorbije weekend officieel gelanceerd. En dat betekende feest in krantenwinkel Gyssens & Co aan het Kleinzand in Grembergen, in aanwezigheid van onder andere actrice Loes Van den Heuvel en minister-president Jan Jambon.Aan de eerste Dag van de Perswinkel namen tweehonderd krantenwinkels deel. De winkel Gyssens & Co in Grembergen was één van hen. De officiële lancering van de feestdag vond hier plaats en dat gebeurde in het gezelschap van onder andere actrice Loes van den Heuvel en minister-president Jan Jambon. De twee namen even plaats achter de toonbank van de Grembergse krantenwinkel om klanten te bedienen. Dat gebeurde met een kwinkslag.

Retaildetail.be
Regering legt gokken in krantenwinkels aan banden