Neutrale verpakking voor rookwaren. Perstablo/Prodipresse verkrijgen één jaar extra

p maandag 25 februari ging het management van Perstablo en Prodipresse langs bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid om er de aangekondigde gezondheidsmaatregelen te bespreken, met name de invoering van de neutrale verpakking van rookwaren en de ernstige gevolgen hiervan voor onze ondernemingen.
Tegen het einde van maart moet de Raad van State zich uitspreken over de invoering van de neutrale verpakking. Daarna zijn nog de handtekening nodig van de ministers Ducarme, De Block en Peeters. Vanaf 1 januari 2020 moeten alle fabrikanten en alle groothandelaars in orde zijn. De belangrijkste boodschap van Perstablo en Prodipresse die goed is overgekomen, is dat we duidelijke en precieze regels nodig hebben om ons werk onder de beste omstandigheden uit te voeren.
Beide belangenorganisaties hebben, in geval van invoering, een extra jaar onderhandeld (tot januari 2021) om persverkopers toe te laten hun stocks verkocht te krijgen. Als gast op deze vergaderingen worden Perstablo en Prodipresse erkend als actoren op het gebied van gezondheid.