Gasten reageren positief op eerste Dag van de Perswinkel

Heel wat genodigden kwamen mee de Dag van de Perswinkel vieren. Zo was de Nationale Loterij vertegenwoordigd, PMI, NiCKEL, BAT, en zoveel anderen. Zij luisteren aandachtig naar de speech van voorzitter Yannick, minister-president Jan Jambon en ambassadrice Loes Van den Heuvel. Daarna gingen wij ons polsen naar hoe zij deze dag beleefden en, vooral, wat zij ervan vonden.  

Aftermovie van eerste editie Dag van de Perswinkel

Pieter Van Bastelaere van BAT

Pieter vond het belangrijk om aanwezig te zijn om zo de sector te steunen. “Tijdens een dag als deze kan de sector in de schijnwerpers gezet worden. Het is dus erg belangrijk dat zo een dag georganiseerd wordt en om hier aanwezig te zijn. Ook is het een kans om politiek gehoord te krijgen. Als een van de toeleveranciers is het ook voor ons erg belangrijk dat deze winkels blijven bestaan.”

Pierre Deraedt van PMI

Pierre zag in deze dag de kans om de problemen waarmee de sector te maken heeft, bekender te maken. “Iedereen vindt de lokale handelaar belangrijk maar beleidsmatig vind je daar weinig van terug. We hoorden minister-president Jan Jambon vertellen dat hij de problemen zal bespreken met minister De Croo. Hopelijk komt daar wat uit.”

Olivier Mutsaerts en Emmanuel Legras van NiCKEL

NiCKEL werd vertegenwoordigd door Olivier Mutsaerts en Emmanuel Legras. De samenwerking met de perswinkels in België staat nog in zijn kinderschoenen maar toch wilden ze er graag bij zijn. “Het netwerk van perswinkels is erg belangrijk voor ons product. We hebben een heel goede verstandhouding met Perstablo dus we wilden deze dag niet missen. In Frankrijk hebben we gezien dat NiCKEL een nieuwe klanten naar dergelijke winkels kan brengen en dat willen we ook in België verwezenlijken.”

Gasten genoten van een hapje en een drankje

Jean Pierre Van Damme van Bingoal

Jean Pierre Van Damme was namens Bingoal aanwezig op de Dag van de Perswinkel. Ook voor de sector van de sportweddenschappen zijn perswinkels erg belangrijk. “Wij hebben slechts twee kanalen om onze producten te verkopen en daar is de perswinkel er eentje van. Het is dus erg belangrijk dat we de relatie met de perswinkel behouden en verbeteren.” De eerste editie is een feit maar daar moet het volgens Jean-Pierre niet stoppen. “Volgend jaar een nieuwe editie die dubbel zo groot is. Dat moet het doel zijn”

Gasten genoten van een receptie voor Dag van de Perswinkel

Joël Verbeeck, uitbater De Lettertrap

Joël Verbeeck, uitbater van perswinkels De Lettertrap, wil zijn collega’s een hart onder de riem steken. Ook was hij aangenaam verrast door de woorden van minister-president Jan Jambon. “Dit is wat Perstablo wil doen. De sector vertegenwoordigen bij de bestuursorganen van dit land om ervoor te zorgen dat onze sector er beter van wordt. Wat Yannick vroeg is iets waar wij dagelijks mee geconfronteerd wordt dus ik hoop dat meneer Jambon onze vragen en eisen ter harte neemt en ze ook aanpakt.”

Erik Van Olmen, uitbater De Koerant

Ook uitbater Erik Van Olmen was aanwezig. Hij baadt al 32 jaar De Koerant uit in Berchem. “Ik vind het belangrijk om op te komen voor onze sector. Tijdens de pandemie hebben perswinkels een boost gekregen en hebben we bewezen dat onze job ertoe doet. We zorgden ervoor dat nieuws bij de mensen geraakte maar ook dat mensen elkaar nog konden vinden”, zegt Erik. “Wat ik hier vandaag hoorde van Yannick klopt helemaal en ik vind het fijn dat minister-president Jambon de moeite heeft gedaan tot hier te komen. Hopelijk komt hier nu iets uit.”

Gasten genoten van een receptie voor Dag van de Perswinkel