Edito 13: In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans.

Terugkijkend kunnen we met een gerust hart stellen dat de impact van de coronacrisis wel meeviel voor de krantenwinkel. Ook al zijn er natuurlijk collega’s die de gevolgen zwaarder droegen dan anderen, denk bijvoorbeeld aan winkelpunten op locaties die de voorbije maanden weinig trafiek kenden. Velen anderen gebruikten de coronaperiode om veranderingen aan te brengen in hun winkelpunt, van het verwijderen van tabaksreclame tot grootse renovaties en herinrichtingen.  

We leren wijze lessen uit de voorbije periode. Zo ondervonden we dat magazines en puzzelboeken opnieuw in de lift zitten, en dat het rijke aanbod van de krantenwinkels tijdens corona een enorm divers publiek aantrok. Aan ons om sterker uit deze crisis te komen en de dagbladhandel opnieuw een begrip te maken in het dagelijks leven van onze buurt!  

Ook bij Perstablo werd er heel wat ‘gerenoveerd’. Zo nam het team zijn intrek in een eigen bureel te Vilvoorde en werken we hard aan het doorvoeren van een algehele transparantie. Zo mogen jullie in de nabije toekomst een maandelijks nieuwsbrief verwachten, met aanvullende mailings voor onze leden. Zo wil Perstablo een actieve participatie van zijn leden aanwakkeren en tot een transparant functioneren komen.  

Daarnaast worden de statuten van Perstablo herwerkt volgens de nieuwe regels voor vzw’s. Daarin voorzien wij technische commissies voor de verschillende kanalen waarin we actief zijn: tabak, kansspelen, pers & distributie, pakjesdiensten en boekverkoop. Wij zijn volop op zoek naar winkeliers die willen participeren in deze technische commissies. Meer daarvoor lees je in onze katern Perstablo Weetjes. 

We hopen oprecht dat jullie opnieuw genieten van onze boeiende artikels. Aarzel niet om uw vragen of bedenkingen te richten naar info@perstablo.be.